fbpx
IncidentenMilitairNieuws

Twee MiG-crashes binnen twee dagen

Een MiG-21 LanceR van de Roemeense luchtmacht is zaterdag 7 juli neergestort tijdens een vliegshow op de Roemeense luchtmachtbasis Borcea. De dag ervoor crashte een Poolse MiG-29 tijdens een nachtvlucht.

Vliegshow
De Roemeense MiG-21 vloog een demonstratie, toen het rond half twee ’s middags neerstortte op enige afstand van het vliegveld. De piloot is bij het ongeval om het leven gekomen. De rest van de vliegshow werd afgelast. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend.

Schietstoel
De MiG-29 van de Poolse luchtmacht stortte neer in de vroege ochtend van 6 juli. De crash vond plaats in een veld ongeveer 70 kilometer ten noordoosten van de thuisbasis Malbork. De vlieger heeft wel zijn schietstoel kunnen gebruiken, maar is aan zijn verwondingen overleden.
Een half jaar geleden verongelukte er ook al een Poolse MiG-29 – destijds was dat de eerste fatale crash van een MiG-29 van de Poolse luchtmacht.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button