AirlinesOverig nieuwsProfessional

Boeing Dreamliner eerste widebody in vloot Air Tanzania

Air Tanzania heeft de eerste widebody, een Boeing 787-8 Dreamliner, voor de maatschappij in ontvangst genomen, zo melden verschillende Afrikaanse media.

Eerste
Het is de eerste widebody in de geschiedenis van Air Tanzania. De in 1977 opgerichte maatschappij bestelde in december 2016 de Dreamliner bij Boeing, om de vloot te vernieuwen en het netwerk uit te breiden.

Mumbai
Air Tanzania wil met de 787 long-haul vliegen naar bestemmingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De eerste internationale bestemming voor de 787 wordt Mumbai. Eerst worden er binnenlandse vluchten uitgevoerd om de bemanning en piloten bekend te laten worden met het toestel.

Kilimanjaro
De Boeing 787-8 van Tanzania Airlines, met registratie 5H-TCG, heeft als naam ‘Kilimanjaro-Hapa kazi tu’ gekregen. Het toestel wordt door Rolls Royce Trent 1000 TEN-motoren aangedreven. Op het Julius Nyerere International Airport, gelegen in Dar es Salaam, de grootste stad van Tanzania, ontving de maatschappij de Boeing 787-8 Dreamliner.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button