MilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Grootste militaire aankoop voor Nieuw-Zeeland bij Boeing

De overheid van Nieuw-Zeeland heeft de aankoop van vier Boeing P-8A Poseidon patrouillevliegtuigen goedgekeurd, de grootste militaire aankoop ooit voor het land, zo meldt the Wall Street Journal.

Vier
De aankoop van vier P-8A Poseidon patrouillevliegtuigen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer, is door de Nieuw-Zeelandse regering goedgekeurd. Het prijskaartje voor deze vier toestellen bedraagt 1,5 miljard dollar (1,27 miljard euro). Zuid-Korea koos onlangs ook voor de Poseidon als nieuw patrouillevliegtuig.

China
De reden voor de aankoop van de patrouillevliegtuigen, die ook uitgerust zijn om onderzeeboten te detecteren, is de verhoogde aanwezigheid van Chinese militaire vaartuigen in de Stille Oceaan. De vier vliegtuigen worden vanaf 2023 in gebruik genomen.

P-8A
De Poseidon zal zes verouderde Lockheed P-3K Orions vervangen. De Orions hebben een leeftijd van 50 jaar. De P-8A Poseidon van Boeing is een aangepaste versie van de 737-800 en kan een afstand van 2.222 kilometer overbruggen en heeft een topsnelheid van 908 kilometer per uur. Het toestel heeft een lengte van 39,47 meter, een vleugelspanwijdte van 37,64 meter en vanaf de grond gemeten een hoogte van 12,83 meter.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close