KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM vervoerde bijna miljoen meer passagiers

KLM heeft over de eerste zes maanden van dit jaar bijna een miljoen meer passagiers vervoerd dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Van 15,6 miljoen tot 16,6 miljoen reizigers.

Capaciteit
Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt. In de afgelopen maand juni, groeide het aantal vervoerde passagiers met 2,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. De capaciteit nam met 2,2 procent toe; de bezettingsgraad klom daarmee naar een recordhoogte van 90,5 procent.

Passagiers
“De vervoercijfers laten zien dat het harde werken zijn vruchten heeft afgeworpen. Over het eerste halfjaar van 2018 werd een recordgroei van bijna 1 miljoen passagiers gerealiseerd vergeleken met dezelfde periode vorig jaar”, aldus president-directeur Pieter Elbers van KLM.

KLM
Elbers zet de eerste zes maanden van dit jaar ook af tegen die van vier jaar geleden. “De vergelijking op basis van de eerste helft van 2018 met die van vier jaar geleden in 2014, laat een toename zien van 3,3 miljoen passagiers. Een indrukwekkend verschil en een prestatie waar we als KLM trots op mogen zijn.”

RPK
In revenue passenger kilometers (RPK’s) nam het vervoer over de eerste zes maanden van dit jaar vergeleken met vorig jaar toe met 5,4 procent, bij een toename van de capaciteit met 4,2 procent. RPK’s drukken het aantal gereisde kilometers per betalende passagier uit. “Dit leidt over het eerste halfjaar tot een groei van de bezettingsgraad van 1 procentpunt.”

Tags

Eva Schouten

Senior editor. Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Behalve voor Up in the Sky, werkt Eva als freelancer voor het Algemeen Dagblad en andere kranten van De Persgroep.

Gerelateerde artikelen