fbpx
AirlinesCargoNieuwsProfessional

Nieuwe 777F’s vervangen MD-11’s bij Lufthansa Cargo

De vloot van Lufthansa Cargo wordt met twee Boeing 777F’s (Freighter) uitgebreid. Deze toestellen vervangen binnen enkele jaren de MD-11’s, zo meldt de vrachtafdeling van de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Cargo
De twee Boeing 777F’s zullen volgend jaar in dienst treden bij Lufthansa Cargo. Vanuit de Boeing fabriek in Seattle wordt er één 777F in februari en één in maart naar de luchthaven van Frankfurt am Main gevlogen.

Vervanging
De twee 777’s, zullen samen met de vijf andere ‘triple sevens’, op lange termijn de MD-11’s vervangen. Eind vorig jaar begon de zoektocht naar vervangende vrachtvliegtuigen, deze keuze is nu gemaakt. Tegen 2024 zou de gehele vloot van Lufthansa Cargo uit Boeing 777F’s moeten bestaan.

777F
Lufthansa Cargo zou acht of negen Boeing 777F’s ter vervanging van de twaalf MD-11’s nodig hebben. De MD-11’s zijn geleverd tussen 1998 en 2001. Het jongste toestel is in 2024 aan vervanging toe, omdat Lufthansa niet langer dan 25 jaar met een vliegtuig wil vliegen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button