fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Verdere integratie Brussels Airlines en Eurowings

Brussels Airlines en Eurowings zetten een volgende stap in het integratieproces van de maatschappijen. Beide airlines maken onderdeel uit van Eurowings Group, dat een volledige dochteronderneming is van Lufthansa Group.

Afstand
Brussels Airlines wordt de langeafstandspecialist, Eurowings richt zich vooral op de korte afstand. Zo laat Brussels Airlines weten. Door de nieuwe opzet wordt volgens de verklaring optimaal gebruik gemaakt van de expertise en sterke punten van beide maatschappijen.

Europees
Brussels Airlines komt ‘aan het roer’ te staan van alle long haul-activiteiten van de Eurowings Group vanuit Brussel. “Daarnaast zal de luchtvaartmaatschappij actief deelnemen aan de pan-Europese groeistrategie van de Eurowings Group inzake de uitbreiding naar andere luchthavenbases in Frans- en Nederlandstalig Europa.”

Düsseldorf
In februari van dit jaar werd al bekend dat Brussels Airlines overwegend de long haul van de groep voor haar rekening zou nemen. “De succesvolle lancering van de langeafstandsvluchten van Eurowings door Brussels Airlines van Düsseldorf naar New York, Fort Meyers en Miami in april, bevestigt opnieuw de langeafstandsexpertise van Brussels Airlines”, aldus Thorsten Dirks, ceo van de Eurowings Group.

Keulen
In de nieuwe set-up krijgt Eurowings het vanuit Keulen voor het zeggen in het Europese point-to-point verkeer. Operationeel gezien blijven beide maatschappijen vluchten op de korte- en lange afstand uitvoeren vanuit de bases in Brussel, Keulen, Düsseldorf en Wenen. “Dit betekent ook dat, hoewel in Brussel en Keulen twee business divisies worden opgericht, functies voor zowel lange- als korteafstandsoperaties op beide locaties zullen blijven bestaan.”

Structuur
De nieuwe opzet moet volgend jaar zijn beslag krijgen. Volgens de ceo van de Eurowings Group geeft de nieuwe opzet de airlines de benodigde voorsprong binnen Europa. “Het versnipperde Europese luchtvaartlandschap begint zich te consolideren – de nieuwe structuur van Eurowings Group zal het voor ons mogelijk maken om aan het roer van deze ontwikkeling te staan”, aldus Dirks.

België
Eerder werd gevreesd voor het voortbestaan van Brussels Airlines. In februari werd deze vrees ‘bezworen’ door de eerste aankondigingen over de integratie van Eurowings (de maatschappij) en Brussels, onder de paraplu van Eurowings Group cq Lufthansa Group. Ook nu wordt herhaald dat Brussels Airlines de homecarrier van België blijft.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button