fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegtuigen

A380 van China Southern strijkt weer neer op Schiphol

China Southern zet weer een A380 in op de route naar Schiphol. Het toestel landt dinsdag naar verwachting om 05:30 uur en vertrekt om 14:40 uur.

Beijing
Dat laat een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd weten. Het toestel wordt tot 8 oktober ingezet op de route tussen Beijing Capital International Airport en Amsterdam Airport Schiphol.

Capaciteit
Met de inzet van de superjumbo wordt de capaciteit op de route bijna verdubbeld; van 284 naar 506 stoelen. China Southern heeft vijf A380ā€™s in de vloot. De toestellen zijn voorzien van een first class, met acht cabines. De businessclass telt zeventig stoelen, in een 1-2-1 opstelling. Op het bovendek zijn 76 economystoelen, in een 2-4-2 opstelling, beneden nog eens 352 in 3-4-3.

Emirates
In de zomerperiode zijn nu drie A380ā€™s te zien op Schiphol; behalve die van China Southern ook twee van Emirates. Die maatschappij vliegt het hele jaar met de A380ā€™s op Amsterdam. Mogelijk komt daar in de winter nog een derde bij; uit een brief van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de kamer bleek dat Emirates plannen heeft voor een derde dagelijkse vlucht.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button