fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegtuigen

A380 van China Southern strijkt weer neer op Schiphol

China Southern zet weer een A380 in op de route naar Schiphol. Het toestel landt dinsdag naar verwachting om 05:30 uur en vertrekt om 14:40 uur.

Beijing
Dat laat een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd weten. Het toestel wordt tot 8 oktober ingezet op de route tussen Beijing Capital International Airport en Amsterdam Airport Schiphol.

Capaciteit
Met de inzet van de superjumbo wordt de capaciteit op de route bijna verdubbeld; van 284 naar 506 stoelen. China Southern heeft vijf A380’s in de vloot. De toestellen zijn voorzien van een first class, met acht cabines. De businessclass telt zeventig stoelen, in een 1-2-1 opstelling. Op het bovendek zijn 76 economystoelen, in een 2-4-2 opstelling, beneden nog eens 352 in 3-4-3.

Emirates
In de zomerperiode zijn nu drie A380’s te zien op Schiphol; behalve die van China Southern ook twee van Emirates. Die maatschappij vliegt het hele jaar met de A380’s op Amsterdam. Mogelijk komt daar in de winter nog een derde bij; uit een brief van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de kamer bleek dat Emirates plannen heeft voor een derde dagelijkse vlucht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button