fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Aeroflot wil bestelling Airbus A350-900’s verdubbelen’

De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot is in gesprek met Airbus om een bestelling die al bijna tien jaar op tafel ligt, nieuw leven in te blazen. Dat meldt Reuters op basis van bronnen bekend met de gesprekken.

Bestelling
De originele bestelling van Aeroflot, daterende uit 2007, bestond uit 22 Airbus A350’s waaronder acht A350-800’s. Begin vorig jaar annuleerde de maatschappij de bestelling voor de acht kleinere A350’s. Over de resterende 14 Airbus A350-900’s werd niet gesproken.

Verdubbeling
Nu, volgens de bronnen, de onderhandelingen tussen Aeroflot en Airbus weer aan de gang zijn, zou de Russische maatschappij 28 A350-900’s op het oog hebben, een verdubbeling van de originele bestelling. De catalogusprijs voor deze 28 toestellen bedraagt 7,8 miljard dollar (6,6 miljard euro).

Geld
Of en wanneer de deal gesloten wordt is nog niet duidelijk. Financieel gezien heeft Aeroflot dit jaar een minder eerste kwartaal achter de rug. De airline leed een nettoverlies van 184,49 miljoen dollar (156,63 miljoen euro). De reden hiervoor was de hoger uitgevallen kosten voor brandstof en personeel.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button