fbpx
NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

Bombardier CSeries heet vanaf nu Airbus A220

Airbus heeft het nieuwste familielid in het Henri-Ziegler Delivery Center in Toulouse verwelkomd; de Airbus A220, voorheen de CSeries van Bombardier, zo meldt Airbus.

A220
De nieuwe naam voor de voormalige CSeries-vliegtuigen van Bombardier is de Airbus A220 geworden. Er werd al eerder over deze naam gespeculeerd omdat de eigen toestellen van Airbus lopen van A300 tot A380.

Familie
De A220 familie bestaat uit twee toestellen, de A220-100 en de A220-300, respectievelijk de voormalige Bombardier CS100 en CS300. De A220’s zijn vliegtuigen die tussen de 100 en 150 passagiers kunnen vervoeren en worden aangedreven door twee Pratt & Whitney PW1500G-motoren.

Overname
Op 2 juli nam Airbus een meerderheidsbelang van 50,01 procent van de aandelen in de CSeries. Bombardier en Investissement Québec bezitten respectievelijk ongeveer 34 procent en 16 procent.

Airbus
Het wereldwijde netwerk van Airbus moet ervoor zorgen dat het de CSeries voor de wind gaat de komende jaren. Het toesteltype heeft al jaren van tegenvallende verkoopresultaten achter de rug. Ook ontstonden er productieproblemen. Airbus hoopt kosten te kunnen besparen op de productielijn.

Hulde
“Ik breng hulde aan alle mannen en vrouwen bij Bombardier en de onderaannemers die de voorbije jaren aan dit fantastische vliegtuig hard gewerkt hebben. Voor de A220 breekt nu een nieuwe belangrijke fase aan, want Airbus is vastberaden om van dit vliegtuig wereldwijd een groot commercieel succes te maken”, aldus Guillaume Faury, President Commercial Aircraft bij Airbus.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button