fbpx
Historische LuchtvaartIncidentenLiefhebberNieuws

Convair 340 voor Aviodrome gecrasht in Zuid-Afrika |Video

De Convair 340 die binnenkort vanuit Zuid-Afrika naar Nederland zou komen, is bij een testvlucht neergestort. Dit heeft het Aviodrome bekendgemaakt.

Wonderboom
Het toestel is gecrasht vlakbij het vliegveld Wonderboom bij Pretoria. Volgens een Zuid-Afrikaanse newssite zijn er twintig gewonden en één dodelijk slachtoffer te betreuren door het ongeval.

Geschrokken
Het Aviodrome zegt ontzettend geschrokken te zijn. “Onze prioriteit ligt nu bij het in veiligheid stellen van alle betrokkenen. De autoriteiten ter plaatse zijn bezig met hulpverlening, uiteraard vindt daarna uitgebreid onderzoek plaats.” Het toestel had recent, als voorbereiding op de komst naar Nederland, het kleurenschema van Martin’s Air Charter (MAC) gekregen. Martinair vloog in de jaren ’60 en ’70 met Convairs.

Aviodrome
Nos.nl schrijft dat er negen inzittenden aan boord waren, waaronder drie Nederlanders. Mogelijk waren dit medewerkers van het Aviodrome. Op 23 juli zou het toestel aankomen in Lelystad, om aan de collectie te worden toegevoegd.

Op onderstaande clip is duidelijk te zien dat de bakboordmotor rookt tijdens de start vanaf Wonderboom:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=HnAL_fcaXco” width=”640″ height=”380″]laatste vlucht[/su_youtube]

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button