BreakingHistorische luchtvaartIncidentenLiefhebberNieuws

Convair 340 voor Aviodrome gecrasht in Zuid-Afrika |Video

De Convair 340 die binnenkort vanuit Zuid-Afrika naar Nederland zou komen, is bij een testvlucht neergestort. Dit heeft het Aviodrome bekendgemaakt.

Wonderboom
Het toestel is gecrasht vlakbij het vliegveld Wonderboom bij Pretoria. Volgens een Zuid-Afrikaanse newssite zijn er twintig gewonden en één dodelijk slachtoffer te betreuren door het ongeval.

Geschrokken
Het Aviodrome zegt ontzettend geschrokken te zijn. “Onze prioriteit ligt nu bij het in veiligheid stellen van alle betrokkenen. De autoriteiten ter plaatse zijn bezig met hulpverlening, uiteraard vindt daarna uitgebreid onderzoek plaats.” Het toestel had recent, als voorbereiding op de komst naar Nederland, het kleurenschema van Martin’s Air Charter (MAC) gekregen. Martinair vloog in de jaren ’60 en ’70 met Convairs.

Aviodrome
Nos.nl schrijft dat er negen inzittenden aan boord waren, waaronder drie Nederlanders. Mogelijk waren dit medewerkers van het Aviodrome. Op 23 juli zou het toestel aankomen in Lelystad, om aan de collectie te worden toegevoegd.

Op onderstaande clip is duidelijk te zien dat de bakboordmotor rookt tijdens de start vanaf Wonderboom:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=HnAL_fcaXco” width=”640″ height=”380″]laatste vlucht[/su_youtube]

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close