fbpx
AirlinesBestellingenNaast het nieuwsProfessional

Gulf Air annuleert bestelling CS100’s bij Bombardier

Gulf Air heeft een bestelling van tien Bombardier CS100’s geannuleerd, zo bevestigd de nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein aan atwonline.

Annulering
De annulering van de tien CS100’s komt na een twijfelperiode van twee jaar. De originele bestelling werd in 2012 bij de Canadese vliegtuigbouwer geplaatst, maar in 2016 gaf de toenmalige ceo van Gulf Air aan dat hij wilde kijken of de CS100 nog wel een plek had in de vloot van de maatschappij. Nu is de beslissing genomen.

Overeenstemming
De huidige ceo van Gulf Air, Krešimir Kučko, liet in een mail naar ATW weten dat: “de bestelling van de CSeries, in onderlinge overeenstemming met Bombardier, is geannuleerd.”

Uitbreiding
Gulf Air bevestigt ook dat de maatschappij lid wil worden van één van de drie grote luchtvaartallianties, Oneworld, Sky Team of Star Alliance. “Als een strategisch doel overweegt Gulf Air inderdaad om een van de drie wereldwijde luchtvaartallianties te benaderen,” aldus Kučko. Er wordt echter pas een besluit genomen nadat een studie over de stap is afgerond.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button