AirlinesOverig nieuwsProfessional

Gulf Air annuleert bestelling CS100’s bij Bombardier

Gulf Air heeft een bestelling van tien Bombardier CS100’s geannuleerd, zo bevestigd de nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein aan atwonline.

Annulering
De annulering van de tien CS100’s komt na een twijfelperiode van twee jaar. De originele bestelling werd in 2012 bij de Canadese vliegtuigbouwer geplaatst, maar in 2016 gaf de toenmalige ceo van Gulf Air aan dat hij wilde kijken of de CS100 nog wel een plek had in de vloot van de maatschappij. Nu is de beslissing genomen.

Overeenstemming
De huidige ceo van Gulf Air, Krešimir Kučko, liet in een mail naar ATW weten dat: “de bestelling van de CSeries, in onderlinge overeenstemming met Bombardier, is geannuleerd.”

Uitbreiding
Gulf Air bevestigt ook dat de maatschappij lid wil worden van één van de drie grote luchtvaartallianties, Oneworld, Sky Team of Star Alliance. “Als een strategisch doel overweegt Gulf Air inderdaad om een van de drie wereldwijde luchtvaartallianties te benaderen,” aldus Kučko. Er wordt echter pas een besluit genomen nadat een studie over de stap is afgerond.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/