AirlinesOverig nieuwsProfessional

Lufthansa ziet in juni weer meer passagiers instappen

De Lufthansa groep zag in juni het aantal passagiers met 11,8 procent stijgen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Passagiers
Het aantal passagiers dat met één van de maatschappijen van de Lufthansa groep in juni vloog, steeg met 11,8 procent in vergelijking met juni vorig jaar, naar 13,3 miljoen personen. De ticketverkoop steeg met 9,3 procent. De bezettingsgraad zag in juni een stijging van 0,8 procentpunt en kwam op 83,5 procent. In de eerste zes maanden van dit jaar vervoerden Lufthansa en de dochtermaatschappijen 66,9 miljoen passagiers.

Zürich
Lufthansa en de dochtermaatschappijen SWISS en Austrian Airlines zagen vooral op de hub in Zürich een sterke stijging in passagiers, namelijk 19,2 procent. München staat op de tweede plaats met een stijging van 14,3 procent en de derde plaats gaat naar Wenen met een stijging van 10,1 procent.

Eurowings
Eurowings, waar ook Brussels Airlines en Germanwings onder vallen, vervoerden rond de 3,6 miljoen passagiers. Daarvan vlogen 269.000 reizigers long haul en de rest op korteafstandsvluchten. Procentueel gezien steeg in juni, in vergelijking met Lufhansa, het aantal reizigers bij Eurowings het meest, namelijk met 13,9 procent in vergelijking met juni vorig jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button