fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Stroomstoring Schiphol: Eerder opschalen bij incidenten

De gemeente Haarlemmermeer concludeert dat er eerder opgeschaald had moeten worden tijdens de stroomstoring op zondag 29 april op Schiphol, zo meldt de gemeente na een gezamenlijke evaluatie met Schiphol, Veiligheidsregio Kennemerland en de Koninklijke Marechaussee.

Veiligheid
De evaluatie vond plaats onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Uit de evaluatie van de stroomstoring op Schiphol komt naar voren dat er rekening moet worden gehouden met de veiligheid van de mensen op en rond de luchthaven en de openbare orde.

“Een incident bij een organisatie met de omvang van de internationale luchthaven Schiphol kan grote effecten hebben op de openbare orde en veiligheid, zowel in als om de luchthaven. Het verdient aanbeveling om tijdens een incident beter de impact op de omgeving van Schiphol in beeld te houden.”

Opschaling
Om de veiligheid te kunnen waarborgen en de openbare orde te kunnen handhaven, had er tijdens de stroomstoring eerder opgeschaald kunnen worden, aldus een van de conclusies uit het rapport:

“In dit geval had er eerder opgeschaald kunnen en moeten worden. Die tijdige opschaling had op initiatief van Schiphol, de Koninklijke Marechaussee, de Veiligheidsregio Kennemerland of de gemeente kunnen plaatsvinden. Tevens moet de informatiedeling tussen alle partijen versterkt worden en is het aan te bevelen het Crisisbestrijdingsplan-Schiphol nader uit te werken met scenario´s op het gebied van de openbare orde en veiligheid.”

Omstandigheden
Ook komt uit de evaluatie naar voren dat: “alle betrokkenen onder bijzondere omstandigheden hebben gedaan wat nodig was. Binnen relatief korte tijd waren de grootste problemen verholpen, zonder dat zich noemenswaardige incidenten hebben voorgedaan. Het vliegverkeer en de afhandeling daarvan, kon dezelfde ochtend volledig worden hervat.”

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button