IncidentenNieuwsNL nieuwsProfessionalVeiligheid

Valse bommelding op Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport heeft gisteravond een valse bommelding plaatsgevonden, zo meldt Omroep Brabant. Op vlucht FR 1108 van Ryanair werd een dreigbrief gevonden.

Bommelding
Een passagier die naast de Engelse vrouw zat die de dreigbrief vond, zegt tegen Omroep Brabant dat het om een handgeschreven briefje ging, waarop stond hoe je een bom kan maken. Ook stonden er schema’s op getekend. De Engelse vrouw vond het briefje tussen haar klaptafeltje op de vlucht van Eindhoven naar Edinburgh.


Geannuleerd
Alle passagiers werden van het Ryanair-vliegtuig gehaald, zodat het toestel, met behulp van een speurhond, onderzocht kon worden. Door het voorval werden er twee andere vluchten rond middernacht geannuleerd. De vluchten zouden van het Brabantse vliegveld naar Londen en Oujda in Marokko zouden vertrekken.

Schiphol
Sommige vluchten die eigenlijk op Eindhoven zouden landden, werden omgeleid naar Schiphol. Zo werden vluchten uit Bologna, Faro en Barcelona omgeleid naar Schiphol. Andere toestellen die wel op Eindhoven konden landden werden naar de militaire vliegbasis gereden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen