AirlinesNieuwsProfessional

Aantal reizigers stijgt in juni voor Brussels Airlines

Het aantal reizigers dat met Brussels Airlines vloog, steeg afgelopen maand in vergelijking met juni vorig jaar met 9,2 procent. In totaal werden er net geen 927.000 passagiers vervoerd, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Passagiers
Brussels Airlines zag vooral het aantal reizigers naar bestemmingen in Afrika sterk stijgen. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar steeg het aantal passagiers met 25,2 procent naar 98.829 personen. Het aantal reizigers naar Azië nam dan weer af met 5,6 procent naar 9.174 passagiers.

Afrika
De sterke passagiersgroei naar Afrika komt door de toevoeging van vele nieuwe vakantiebestemmingen in Noord-Afrika in samenwerking met Thomas Cook, Neckermann en Pegase.

Vluchten
Afgelopen juni werden er 7.278 vluchten uitgevoerd, een daling van 3,3 procent. In revenue passenger kilometers (RPK’s) nam het vervoer met 15,8 procent toe en steeg de bezettingsgraad met 2,2 procentpunt naar 81,8 procent.

Eurowings
Brussels Airlines en Eurowings hebben een volgende stap in het integratieproces van de maatschappijen gezet. Beide airlines maken onderdeel uit van Eurowings Group, dat een volledige dochteronderneming is van Lufthansa Group. Zo wordt Brussels Airlines de langeafstandspecialist en richt Eurowings zich vooral op de korte afstand.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button