fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Brussels Airport breekt passagiersrecord in 1e halfjaar

Brussels Airport heeft in de eerste zes maanden van 2018 een passagiersrecord verbroken, zo meldt de Belgische luchthaven.

Record
Met 12 miljoen reizigers in de eerst zes maanden van dit jaar, die via Brussels Airport reisden, heeft de Belgische luchthaven een record in handen. In totaal passeerden er 4,4 procent, oftewel een half miljoen, meer passagiers via het vliegveld.

Luchtvaartmaatschappijen
Het recordaantal passagiers is te danken aan de komst van nieuwe luchtvaartmaatschappijen. Zo voegden Cathay Pacific en Georgian Airways zich bij de maatschappij die van en naar de Brussels Airport vliegen.

Bestemmingen
Ook de toename van het aantal bestemmingen die vanaf het Belgische vliegveld te bereiken zijn heeft bijgedragen aan de hogere passagiersaantallen. Zo wordt er nu naar Shanghai, Shenzhen en Hong Kong gevlogen. Ook worden er vluchten naar Dubai aangeboden.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen daalde in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,8 procent naar 114.112 bewegingen. Het aantal ton verhandelde vracht steeg met 6,9 procent naar 368.055 ton.

Juni
In de maand juni ontving de luchthaven 2,3 miljoen passagiers, een stijging van 4 procent in vergelijking met juni vorig jaar. Met 21.000 bewegingen daalde het aantal vliegbewegingen met 2,4 procent.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button