fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Lufthansa Technik en Norwegian verlengen samenwerking

Lufthansa Technik en Norwegian hebben een intentieverklaring getekend om hun samenwerking vroegtijdig te verlengen, zo meldt de technische dienst van Lufthansa.

Motoren
De al bestaande samenwerking tussen de low cost long haul-maatschappij Norwegian en Lufthansa Technik, zal vroegtijdig verlengd worden. Het ‘Total Engine Support’ contract bestaat uit het volledige onderhoud van de CFM56-7B-motoren door Lufthansa Technik, die de 115 Boeing 737-800’s van Norwegian aandrijven.

Vijf
In het nieuwe contract zal opgenomen worden dat al het geplande en ongeplande onderhoud van de 737’s van Norwegian voor de komende 5 jaar door Lufthansa Technik wordt verzorgd. De werkzaamheden zullen in de CFM56-motorwerkplaats in het Duitse Hamburg plaatsvinden.

2008
De samenwerking tussen beide bedrijven dateert al vanuit 2008. In het vernieuwde contract staat ook dat Lufthansa Technik reserveonderdelen voor Norwegian zal huren als dat nodig is. Dat kan voorkomen tijdens piekmomenten waarbij er meerdere 737’s in onderhoud zijn.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button