fbpx
BestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Meer dan dubbel zoveel orders voor Boeing dan Airbus

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in de eerste zes maanden van dit jaar meer dan het dubbele aantal bestellingen binnengehaald dan de Europese concurrent Airbus, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van Boeing.

Bestellingen
In totaal ontving Boeing 460 orders voor nieuwe vliegtuigen. Veruit de meeste bestellingen die binnen kwamen waren voor de Boeing 737, namelijk 319 orders. Daarnaast kwamen er nog 83 bestellingen binnen voor de 787, 24 bestellingen voor de 777, 20 orders voor de 767 en nog 14 voor de Boeing 747.

Leveringen
Naast de 460 bestellingen die binnenkwamen, leverde Boeing in het eerste halfjaar ook 378 vliegtuigen, een stijging van 7,4 procent in vergelijking met het eerste halfjaar in 2017. Van de leveringen was de 737 het meest vertegenwoordigd. In totaal werden er 29 leveringen gedaan voor de 737, het laagste aantal sinds jaren.

Airbus
Airbus ontving in het eerste halfjaar van 2018 een stuk minder bestellingen. In totaal werden er 206 orders bij Airbus genoteerd, waarvan er 100 in de maand juni binnenkwamen. Het aantal leveringen bij Airbus kwam in het eerste halfjaar neer op 303.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button