AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Singapore Airlines met A350-900ULR naar Los Angeles

Singapore Airlines zal vanaf 9 november dagelijks met de Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range) rechtstreeks tussen Singapore en Los Angeles vliegen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Los Angeles
In eerste instantie wordt de directe vlucht naar Los Angeles vanaf 2 november drie keer per week uitgevoerd. Vlucht SQ38 zal op woensdag, vrijdag en zondag vanaf het Changi airport vertrekken. Vanaf 9 november wordt de vlucht dagelijks uitgevoerd en vanaf 7 december worden daar nog drie vluchten aan toegevoegd. Dan wordt er 10 keer per week tussen beide steden gevlogen.

San Francisco
Naast de nieuwe verbinding tussen Singapore en Los Angeles, worden er meer rechtstreekse vluchten uitgevoerd tussen Singapore en San Francisco. De route naar San Fransisco wordt dagelijks gevlogen, maar vanaf 28 november komen daar drie vluchten bij op woensdag, vrijdag en zondag.

ULR
De ULR versie van de A350-900 heeft een maximaal opstijg gewicht van 280 ton en kan een afstand van 9.700 nautische mijl (17.964 kilometer) afleggen. Het vliegtuig heeft een aangepast brandstofsysteem waardoor het toestel 24.000 liter kan opslaan, zonder extra tanks te gebruiken. De motoren die de A350 aandrijven zijn Rolls Royce Trent XWB motoren.  In totaal heeft de Aziatische airline zeven van deze vliegtuigen besteld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close