IncidentenNieuwsNL nieuwsProfessional

Twee personen overleven Convair 340-crash niet

Bij de crash van de Convair 340 die tijdens een testvlucht op 10 juli in Zuid-Afrika is neergestort, zijn twee mensen aan hun verwondingen overleden, zo melden verschillende Afrikaanse media.

Overleden
De twee personen die door toedoen van de crash overleden zijn, zijn twee Zuid-Afrikanen. Een van hen zou in de cockpit hebben gezeten tijdens de crash. Het andere slachtoffer bevond zich niet in het vliegtuig, maar in een gebouw van een fabriek die de Convair 340 raakte tijdens de crash.


Geschrokken
Het Aviodrome zegt ontzettend geschrokken te zijn. “Onze prioriteit ligt nu bij het in veiligheid stellen van alle betrokkenen.” De autoriteiten ter plaatse zijn bezig met een uitgebreid onderzoek. Het toestel had recent, als voorbereiding op de komst naar Nederland, het kleurenschema van Martin’s Air Charter (MAC) gekregen. Martinair vloog in de jaren ’60 en ’70 met Convairs.

Convair
De Convair die door de Zuid-Afrikaanse eigenaar aan Aviodrome werd geschonken, stortte kort na het opstijgen vlakbij het vliegveld Wonderboom bij Pretoria neer. Het toestel zou via Egypte, Kroatië en Oostenrijk naar het Aviodrome in Nederland komen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close