fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessional

Vistara breidt vloot uit met Boeing en Airbus-toestellen

De Indiase airline Vistara breidt de vloot uit met dertien Airbus-toestellen en zes vliegtuigen van Boeing, zo meldt Reuters.

Airbus
De toestellen die Vistara bij Airbus heeft besteld zijn dertien A320neo’s. Daarnaast heeft de maatschappij ook koopopties genomen op nog eens zeven A320neo’s. Ook zou de airline nog eens 37 A320neo’s willen opnemen in de vloot door middel van verhuurbedrijven.

Boeing
De bestelling bij Boeing omvat zes 787-9’s. Ook bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft Vistara koopopties genomen op nog vijf Dreamliners. De vliegtuigen worden gebruikt om het netwerk van de maatschappij uit te breiden.

Internationaal
Vistara heeft namelijk plannen om zich op de internationale markt te begeven. Vistara, een joint venture tussen het bedrijf Tata sons en Singapore Airlines, voert nu enkel binnenlandse vluchten uit. Met de nieuwe toestellen willen ze ook naar andere bestemmingen in het buitenland vliegen. De gezamenlijke catalogusprijs voor de vliegtuigen bedraagt 3,1 miljard dollar (2,6 miljard euro).

Vistara
Vistara werd in 2013 opgericht en voerde de eerste commerciële vlucht uit op 9 januari 2014.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button