NieuwsProfessionalVliegvelden

WK voetbal zorgt voor drukke junimaand Heathrow

Het WK voetbal in Rusland zorgde voor een drukke junimaand op Heathrow Airport in Engeland, zo meldt het vliegveld.

Passagiers
In totaal reisden er 7,1 miljoen mensen via Heathrow airport in de afgelopen maand, een stijging van 5,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Op 26 juni steeg het aantal reizigers dat naar Rusland vertrok met 50 procent ten opzichte van dezelfde dag het jaar daarvoor. De wedstrijd op 28 juni van Engeland tegen België was de reden voor de stijging.

Afrika
De meeste reizigers vertrokken vanaf Heathrow naar bestemmingen in Europa, maar Afrika zag de grootste toename in reizigers in juni. Afgelopen maand vertrokken er 11,3 procent meer mensen naar Afrika dan in dezelfde maand het jaar daarvoor. Op de tweede plaats staat Latijns-Amerika met een stijging van 9,2 procent, gevolgd door Noord-Amerika met een stijging van 6,9 procent.

Halfjaar
In het eerste halfjaar van 2018 reisden er in totaal bijna 38,1 miljoen reizigers via Heathrow, een stijging van 2,5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar in 2017. Het aantal vliegbewegingen steeg met een half procent naar 233.659 bewegingen in de eerste zes maanden van dit jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button