fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

ANA schrapt weer Boeing 787-vluchten wegens inspecties

All Nippon Airways (ANA) schrapt eind juli 330 binnenlandse vluchten vanwege inspecties aan de Trent 1000-motoren van de Boeing 787-Dreamliners van de maatschappij.

Geschrapt
De 330 binnenlandse vluchten worden tussen 23 en 31 juli geschrapt wegens de inspecties aan de Rolls Royce-motoren. Tussen 6 en 12 juli schrapte de ANA al 113 binnenlandse vluchten, en tussen 13 en 22 juli worden er nog eens 176 vluchten niet uitgevoerd.

Trent 1000
Dreamliners die in aanmerking komen voor de controles zijn voorzien van Trent 1000’s met een package C compressor. Bij dit type motor is geconstateerd dat de blades niet aan de sterkte-eisen voldoen. Vorige maand stelde de fabrikant vast dat ook een klein aantal package B-motoren te maken heeft met het probleem.

136
De impact op de wereldwijde Dreamliner-vloot is groot. Veel airlines hebben hun 787’s voorzien van Trent 1000-motoren. Onder meer Air New Zealand, British Airways en Virgin Atlantic waren genoodzaakt vliegtuigen aan de grond te houden voor inspecties en aanpassingen. ANA controleert nu de Dreamliners met zowel package B als C motoren. Het gaat om in totaal 136 motoren.

Door een tekort aan onderdelen is het reparatieproces volgens de maatschappij vertraagd.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button