Editors choiceLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVideo

Brandweer Schiphol oefent: vuur en liters water | Video

De brandweer op Schiphol traint iedere doordeweekse dag op vliegtuigbrandbestrijding. Up mocht een ochtend meelopen met de brandweer op Schiphol, om te zien hoe zij oefenen voor het geval er een vliegtuig in brand komt te staan.

Schiphol
De brandweer werkt door heel Nederland, van de Bloemendaalse duinen tot de Limburgse heuvels en alle plekken daartussen in. Een van die plekken is Schiphol Amsterdam Airport. Daar werkt een speciaal brandweerkorps dat iedere doordeweekse dag traint op vliegtuigbrandbestrijding.

© Ewout Pahud de Mortanges

FireFly
Voor het oefenen van vliegtuigbrandbestrijding gebruikt de brandweer op Schiphol een speciaal oefenelement: de FireFly. Dit nagebouwde vliegtuig is aangesloten op gasleidingen, zodat er allerlei verschillende branden nagebootst kunnen worden. Ook kan er binnin het vliegtuig getraind worden. Het toestel kan een Boeing 747, 767 en MD11 nabootsen.

© Ewout Pahud de Mortanges

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/