AirlinesFrequente reizigerNieuws

Codeshare voor Brussels Airlines en Cathay Pacific

Brussels Airlines en Cathay Pacific hebben een codeshare-overeenkomst aangekondigd die vanaf 26 juli van kracht zal gaan, zo meldt de Aziatische luchtvaartmaatschappij.

Codeshare
De codeshare-overeenkomst met Brussels Airlines zorgt ervoor dat Cathay Pacific haar CX-code op verschillende routes van de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij tussen Brussel en zeven Europese bestemmingen plaatst. Deze bestemmingen zijn: Berlijn-Tegel, Hamburg, Lyon-Saint Exupery, Marseille, Toulouse, Oslo en Praag.

Bagage
De bagage van de passagiers die vanuit Hong Kong naar Brussel vliegen, wordt op de Belgische luchthaven op de toestellen van Brussels Airlines geladen. De passagiers kunnen zo, zonder zelf de bagage opnieuw te moeten inchecken, van de band halen op hun Europese eindbestemming.

Maart
Sinds maart van dit jaar vliegt Cathay Pacific vier keer per week met een Airbus A350-900 vanaf Brussel naar Hong Kong.  De toestellen zijn uitgerust met 38 businessclass-stoelen in een 1-2-1 opstellen. Daarachter is een aparte cabine voor premium economy. Hier staan 28 stoelen in 2-4-2 opstelling. Vervolgens zijn er 214 economyclass-stoelen in 3-3-3 opstelling.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen