AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Delta ziet ook in het tweede kwartaal omzet flink groeien

Delta Air Lines heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een operationele omzet van 11,6 miljard dollar (9,91 miljard euro) behaald, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo meldt de Amerikaanse airline.

Omzet
De omzet steeg ten opzichte van vorig jaar met 880 miljoen dollar (752,4 miljoen euro) naar bijna 11,6 miljard dollar. De hoogste omzet werd gehaald uit binnenlandse vluchten in de Verenigde staten (omgerekend 6,3 miljard euro). Ook de omzet uit vrachtvervoer zag een stijging van 19,1 procent, waarmee de airline omgerekend 190,6 miljoen euro aan omzet binnenhaalde.

Reden
Ook al steeg de brandstofprijs in vergelijking met vorig jaar, toch werd er een hogere omzet gehaald. De reden voor de omzetstijging ligt volgens Delta aan de hogere ticketprijzen en meer passagiers die het vliegtuig namen in het tweede kwartaal van het jaar. Op alle vluchten van Delta, zowel binnenlands als naar Latijns-Amerika en naar Europa en Australia, steeg de vraag naar tickets.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen