AirlinesNieuwsProfessional

Geringe stijging passagiers voor Air France-KLM in juni

Air France-KLM, Transavia en Hop! vervoerden samen afgelopen maand 3,7 procent meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de maandcijfers van Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Groep
De gehele Air France-KLM groep, bestaande uit genoemde maatschappijen, Hop! en Transavia, zag in totaal het aantal passagiers met 3,7 procent stijgen naar 9,3 miljoen passagiers. De capaciteit steeg met 2,6 procent. De bezettingsgraad zag een stijging van 1,6 procentpunt en komt daarmee op 89,3 procent.

KLM
KLM vervoerde in juni net geen 3 miljoen reizigers. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar steeg het aantal passagiers met 2,7 procent. De capaciteit nam met 2,2 procent toe; de bezettingsgraad klom daarmee naar een recordhoogte van 90,5 procent.

Air France
Het aantal passagiers dat met een vlucht van Air France en Hop! in juni op reis vertrokken steeg met 3 procent naar 4,75 miljoen reizigers. De capaciteit steeg met 1,5 procent en de bezettingsgraad steeg ook met 1,6 procent naar 87,7 procent.

Transavia
Het aantal reizigers van Transavia steeg, in vergelijking met juni vorig jaar, 8,1 procent naar 1,6 miljoen vervoerde passagiers. Over de eerste zes maanden van dit jaar vervoerde de maatschappij 7,3 miljoen reizigers, een stijging van 7,4 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button