AirlinesNieuwsProfessional

Ierse piloten Ryanair leggen werk neer

In Ierland heeft naar schatting 27 procent van de piloten het werk neergelegd. Ryanair meldt dat door de staking 30 vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk geschrapt zijn.

Staking
De staking komt nadat de Ierse pilotenvakbond Forca besloot om het werk neer te leggen, nadat het gesprekken met Ryanair gevoerd heeft over betere werkomstandigheden. Ryanair “betreurt de beslissing” en vindt het jammer dat er “na zeven uur van gesprekken geen overeenstemming bereikt is.”

Europa
Niet alleen in Ierland wordt het werk neergelegd door de piloten van Ryanair, in de komende weken zijn er meer werkonderbrekingen aangekondigd. Zo staakt het cabinepersoneel van de low cost airline op 25 en 26 juli in België, Italië, Spanje en Portugal.

Duitsland
In Duitsland gaan er ondertussen ook al stemmen onder de Ryanair-piloten op om begin augustus een werkonderbreking in te lassen.

Passagiers
Door de staking van vandaag in Ierland worden weinig passagiers getroffen. Volgens Ryanair zijn de meeste van de 5.000 reizigers die door de staking getroffen werden, omgeboekt of hebben zij hun geld teruggekregen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen