IndustrieOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe livery voor tweede Russische MC-21-300

De tweede MC-21-300 Russische vliegtuigbouwer Irkut heeft een testvlucht gemaakt in een nieuw jasje, zo meldt Irkut.

Eerste vlucht
De tweede MC-21-300 ondergaat sinds mei van dit jaar allerlei verschillende testen. Een van de testonderdelen is een testvlucht. De vlucht in de nieuwe livery van de MC-21 nam 3 uur en 7 minuten in beslag en werd vanaf het vliegveld van de Irkut fabriek in het noordwesten van Siberië uitgevoerd.

Concurrentie
De MC-21-300 is de opvolger van de Tupolev Tu-154 en moet de concurrentie aangaan met de 737 en de A320. In het toestel is plaats voor maximaal 211 personen, hoewel de standaardconfiguratie 163 stoelen heeft. Volgens de vliegtuigbouwer zijn er al 175 exemplaren van het toestel besteld, dat ook leverbaar is in de kleinere MC-21-200 variant met tussen de 132 en 165 stoelen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close