FinancieelNieuwsProfessional

Norwegian boekt winst in tweede kwartaal 2018

Norwegian heeft in het tweede kwartaal van dit jaar, tegen verwachting in, winst gemaakt, zo meldt de Noorse low cost long haul-maatschappij.

Nettowinst
De nettowinst die Norwegian in het tweede kwartaal van 2018 maakte komt neer op 300 miljoen Noorse kronen (31,7 miljoen euro). Na dezelfde periode vorig jaar stond de maatschappij nog 691 miljoen Noorse kronen (73 miljoen euro) in de min.

Omzet
De Noorse maatschappij behaalde een omzetrecord in het afgelopen kwartaal. In totaal werd er omgerekend 1,08 miljard euro aan omzet behaald, een aanzienlijke stijging van 32 procent ten opzichte van vorig jaar.

Kosten
Volgens Norwegian is de reden van de winst het lager uitvallen van de kosten. Los van de brandstofkosten, vielen die lager uit dan verwacht. Door de vlootuitbreiding van de afgelopen tijd en de daarbij behorende investeringen heeft de maatschappij aanzienlijke schulden. De vraag was dan ook of Norwegian zelfstandig verder kon gaan.

Interesse
Zo was er volop interesse vanuit de International Airlines Group (IAG). De luchtvaartgroep deed twee biedingen op Norwegian, maar werden afgeslagen. Ook Lufthansa was eerder dit jaar in gesprek met Norwegian over een mogelijke deal.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close