fbpx
MilitairNieuwsProfessional

Slowakije vervangt Russische MiG-29 voor Amerikaanse F-16

Slowakije koopt veertien Amerikaanse F-16’s die de verouderde Russische MiG-29’s zullen vervangen, zo meldt de Slovaakse minister van defensie Peter Gajdos.

F-16’s
“We hebben voor de F-16’s gekozen omdat het moderne machines zijn en, vanuit een prijs- kwaliteitsoogpunt het beste dat we ons kunnen veroorloven”, aldus de minister. Een andere kandidaat ter vervanging van de Russische MiG’s waren de Zweedse Gripen gevechtsvliegtuigen van Saab.

Moderniseren
Slowakije wil in de komende jaren tot 2030 zo’n 5,5 miljard euro uitgeven om het leger te moderniseren. Van dat bedrag gaat er 1,6 miljard euro naar de veertien F-16’s, pilotentraining en ammunitie. Slowakije wil het gebruik van Russische materieel afbouwen.

Contract
Toch heeft het land nog een onderhoudscontract met Rusland voor de twaalf MiG-29’s. Deze loopt nog tot de herfst van volgend jaar. Het contract is per jaar zo’n 20 tot 50 miljoen euro waard. Waarschijnlijk wordt het contract met Rusland nog wel verlengd, aangezien de eerste F-16 op z’n vroegst 36 maanden na het tekenen van het koopcontract geleverd kan worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button