MilitairOverig nieuwsProfessional

Amerikaans leger bestelt vier Chinooks bij Boeing

Boeing heeft van de U.S. Army Special Operations Aviation Command (usasoac) een bestelling van vier MH-47G Block II Chinook helikopters ontvangen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Missies
“Het leger gebruikt de MH-47G voor enkele van de moeilijkste en meest uitdagende missies”, zegt Pat Donnelly, directeur van H-47 Domestic and Foreign Military Sale Programs. “Door de belangrijkste Block II-functies in te bouwen, verlengen we de levensduur aanzienlijk, verbeteren we de prestaties en handhaven wij de positie van Chinook als ‘s werelds meest vooraanstaande helikopter voor speciale operaties.”

Chinook
De Chinook is een tweemotorige transporthelikopter. Het Nederlandse leger gebruikt op dit moment nog CH-47D’s, maar zullen vanaf 2019 vervangen worden door veertien nieuwe CH-47F helikopters. De CH-47G van het Amerikaanse leger is speciaal uitgerust voor inzet tegen terroristische acties.

Vier
Het Amerikaanse leger heeft 69 MH-47G Chinook-helikopters. Aan de vier nieuwe transport-helikopters hangt een prijskaartje van 139,8 miljoen dollar (119,5 miljoen euro). Als alles naar verwachting verloopt zal de eerste helikopter tegen juni 2020 aan het leger geleverd worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button