fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Ierse Ryanair-piloten kondigen nieuwe stakingen aan

De Ierse piloten van Ryanair hebben nieuwe stakingen aangekondigd in juli, zo meldt de Ierse pilotenvakbond IALPA.

Stakingen
Nadat de Ierse Ryanair-piloten gisteren voor de allereerste keer het werk hadden neergelegd voor 24 uur, kondigde de Ierse pilotenvakbond IALPA meteen twee nieuwe stakingen aan. De werkonderbrekingen zullen op vrijdag 20 juli en dinsdag 24 juli van start gaan om 01:00 uur ‘s nachts, lokale tijd. Beide stakingen zullen 24 uur duren.

Gesprekken
IALPA, een tak van Fórca vakbond, sprak afgelopen woensdag met Ryanair. Uit de gesprekken van die dag kwamen de partijen overeen dat: “een gezamenlijke werkgroep de partijen kan helpen overeenstemming te bereiken over een eerlijke en transparante methode om de basisoverdrachtsregelingen en aanverwante zaken te regelen.” Volgens Fórca zijn er verder geen afspraken gemaakt omtrent die werkgroep.

Europa
Niet alleen in Ierland wordt het werk neergelegd door de piloten van Ryanair, in de komende weken zijn er meer werkonderbrekingen aangekondigd. Zo staakt het cabinepersoneel van de low cost airline op 25 en 26 juli in België, Italië, Spanje en Portugal. In Duitsland gaan er ondertussen ook al stemmen onder de Ryanair-piloten op om begin augustus een werkonderbreking in te lassen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button