fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalVliegvelden

Lelystad Airport neemt verhoogde verkeerstoren in gebruik

Op 12 juli heeft Lelystad Airport de verhoogde verkeerstoren officieel in gebruik genomen, zo meldt de luchthaven.

Opening
De opening van de verhoogde verkeerstoren werd uitgevoerd door Hanne Buis, directeur van Lelystad Airport, Jurgen van Avermaete van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Jeroen Buter, projectleider van de torenvernieuwing. “We werken er dagelijks hard aan om van Lelystad Airport een aantrekkelijk vakantievliegveld te maken. Met de ingebruikname van de verhoogde verkeerstoren op Lelystad Airport zijn we hier weer een stap dichterbij”, aldus Buis.

Hoger
De verhoging is op de bestaande constructie van de toren gebouwd, die voorheen een hoogte had van 9 meter. Door de verhoging is daar 13 meter bijgekomen en komt de luchtverkeersleiding binnenkort op 22 meter hoogte te zitten om het vliegverkeer te regelen.

Overzicht
De LVNL is tevreden over de verhoogde toren: “Vanuit onze torensimulator hadden we al een blik kunnen werpen op de verlengde baan en het vliegveld. In werkelijkheid is het overzicht nog beter dan we hadden verwacht”, aldus van Avermaete.

Tijdelijke
Met de officiële ingebruikname van de verhoogde verkeerstoren wordt meteen afscheid genomen van de tijdelijke mobiele verkeerstoren. Die toren, van het ministerie van defensie, begeleide sinds augustus vorig jaar het vliegverkeer op Lelystad Airport.

©Lelystad Airport

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button