AirlinesNieuws

Ryanair mag Laudamotion overnemen van Europese Commissie

Ryanair heeft toestemming gekregen van de Europese Commissie (EC) om de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Laudamotion over te nemen, zo meldt de EC.

Overname
Ryanair heeft op dit moment een belang van 24,9 procent in de airline die onder leiding staat van Niki Lauda. De ex-formule 1 coureur zal aan het roer blijven staan van het bedrijf, ook als Ryanair de andere 75 procent van de aandelen heeft gekocht. Laudamotion heeft de doelstelling om als prijsvechter in de Oostenrijkse markt uit te breiden, terwijl Ryanair hoopt met de zet een sterkere positie in Oostenrijk te krijgen.

Verwelkomen
“We verwelkomen het besluit van de Europese Commissie om de door Ryanair voorgestelde overname van een belang van 75% in Laudamotion goed te keuren. Ryanair blijft zich inzetten om concurrentie, keuze en lage tarieven naar de Oostenrijkse, Duitse en Spaanse markt te brengen via onze investering in Laudamotion”, aldus Juliusz Komorek, hoofd juridische zaken bij Ryanair.

Dwarsbomen
Volgens Ryanair probeert Lufthansa de uitbreidingsplannen van Laudamotion te dwarsbomen door beloofde vliegtuigen niet aan Laudamotion over te dragen. Ook zou de Duitse maatschappij het betalen van 1,5 miljoen euro aan wet-lease overeenkomsten hebben uitgesteld. Komorek zegt over die kwestie: “Wij dringen er bij de EU-mededingingsautoriteiten op aan om actie te ondernemen en verdere pogingen van Lufthansa om de concurrentie te schaden door middel van haar anti-consumentengedrag te voorkomen.”

Lufthansa
Lufthansa laat in een verklaring weten dat “de beschuldigingen volledig ongegrond zijn.” Ook zegt de Duitse maatschappij volledig aan de eisen van de Europese Commissie voldaan te hebben. Het is volgen Lufthansa juist Laudamotion die zich “herhaaldelijk niet heeft gehouden aan de contractueel overeengekomen betalingsverplichtingen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button