fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Sloveense maatschappij breidt vloot uit met Saab 2000’s

Het Sloveense Adria Airways breidt de vloot uit naar 21 toestellen. De zes vliegtuigen die worden toegevoegd zijn Saab 2000’s, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Slovenië.

Miami
De Saab 2000’s worden gehuurd van het Amerikaanse bedrijf Jetstream Aviation Capital LLC uit Miami. De vliegtuigen worden ingezet op lijndiensten van Adria Airways, maar kunnen ook gebruikt worden om ze te verhuren aan andere maatschappijen.

Vloot
Met de Saab 2000’s wordt de gevarieerde vloot van Adria Airways uitgebreid naar 21 toestellen. Zo vliegt de maatschappij al met drie Airbus A319’s, negen Bombardier CRJ-900’s en drie Bombardier CRJ-700’s. Met de uitbreiding van de Saab-vliegtuigen heeft de airline “de grootste vloot van de luchtvaartmaatschappijen in de Balkan.”

Saab
De Saab 2000’s van Adria Airways kunnen 50 passagiers herbergen en kan een afstand overbruggen van maximaal 2900 kilometer. Als alles volgens schema verloopt, worden de toestellen vanaf het begin van september in gebruik genomen door de Sloveense airline.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button