AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Turkish Airlines 1e klant A321neo met ‘flexibele cabine’

Turkish Airlines heeft de eerste Airbus A321neo in ‘Cabin Flex’ confugratie in ontvangst genomen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Cabin Flex
De Cabin Flex-configuratie is een A321neo met aanpassingen in de romp, waardoor er tot maximaal 240 passagiers in plaats kunnen nemen. Turkish Airlines heeft het toestel zo ingericht dat er 20 personen kunnen plaatsnemen in businessclass en 162 reizigers in economy.

Flexibel
De meest zichtbare veranderingen voor de A321neo ACF (Airbus Cabin Flex) zijn een nieuwe sectie aan de achterkant van het toestel en het verwijderen van de deur die voorheen voor de vleugel geplaatst was. De nooduitgangen zijn bij de A321neo ACF in het centrale gedeelte van de romp, boven de vleugels geplaatst.

A321LR
De A321 is het grootste toestel in de Airbus A320 familie, daarnaast is de A321neo ACF de basis voor een nieuw toestel dat in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt moet verschijnen; de Airbus A321LR. Eind maart voerde dit toestel een testvlucht uit van elf uur.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen