AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

VNV houdt stakingsreferendum onder Ryanair-piloten

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) houdt een referendum onder de in Nederland werkzame Ryanair-piloten om te zien of zij willen staken voor een betere cao, zo meldt de VNV.

Staking
Als de leden van de VNV voor een werkonderbreking stemmen, dan zou deze per augustus in kunnen gaan. Als de piloten staken is dat om de cao-onderhandelingen kracht bij te zetten. Ook al zijn er nog gesprekken gaande, volgens de VNV zitten de onderhandeligen “muurvast.”

Stok
De VNV denkt niet dat Ryanair tot een cao met hun piloten wil komen. “De toestemming om een staking te mogen organiseren moet de ‘stok achter de deur’ zijn. Ryanair moet dus snel gaan bewegen anders volgen er mogelijk werkonderbrekingen tijdens de zomervakantie”, aldus de VNV.

Cao
De VNV eist van Ryanair dat “de vliegers direct in dienst komen bij Ryanair en dus niet meer als (schijn)zelfstandigen hun werk moeten verrichten. Daarnaast moet de Nederlandse arbeidswetgeving van kracht worden op de arbeidscontracten van de in Nederland werkzame Ryanair-vliegers.” Doorbetaling tijdens ziekte en een verbetering van de pensioenregeling horen ook bij de eisen.

Europa
Niet alleen in Ierland wordt het werk neergelegd door de piloten van Ryanair, in de komende weken zijn er meer werkonderbrekingen aangekondigd. Zo staakt het cabinepersoneel van de low cost airline op 25 en 26 juli in België, Italië, Spanje en Portugal. Ook in Duitsland gaan er stemmen op onder de Ryanair-piloten om begin augustus een werkonderbreking in te lassen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/