fbpx
Naast het nieuws

Area47: Adrenaline en Avontuur – Wideoyster

Op tien uur rijden van de Nederlandse grens vind je aan het begin van het Ötztal, Area47. Een hele dikke aanrader voor iedereen die sportief avontuur én een flinke dosis adrenaline zoekt.

Met mijn benen recht voor me uit, spring ik van het gebouw af, mijn armen gekruist over mijn borst. Drie meter lager val ik in een half opgeblazen springkussen, de Blob genaamd. Bijna rol ik van het slappe kussen af. Ik weet me nog net te redden en frommel mezelf naar het begin van de luchtzak toe. Tussen de op het plastic aangegeven lijnen, ga ik zitten. “Are you ready,” klinkt het met een Oostenrijks accent achter me. Ik kijk even over mijn schouder en zie dat twee kerels klaar staan om te gaan springen. Ze hebben hun armen achter elkaar langs gelegd en houden elkaars handen voor hun borst vast. Zo vormen ze een blok van 150 kilo wanneer ze springen. Ik geef het teken dat ik er klaar voor ben, kijk vooruit en wacht wat er komen gaat. Nog geen anderhalve seconde later, die best langer leek te duren, word ik krachtig gelanceerd en vlieg een metertje of vier, vijf de lucht in. Ergens maak ik soort van een halve cirkel en plons dan, helm eerst, het kristalheldere water in. Kicken!

Meer dan 20.000 vierkante meter vol adventure sports. Denk wakeboarden, klimmuren, raften, kajakken, mountainbiken of de variant waarbij je van een berg afdendert, motorcross, de cannon ball de hoogste klettersteig van Europa, een duikplank van 27 meter hoog (waar het Red Bull Cliff Diving team op traint), canyoning, extreme glijbanen, het blobben en ga nog maar even door. Welkom in Area47, het grootste outdoorpark van Europa.

Lees meet op Wideoyster!

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Gerelateerde artikelen

Back to top button