AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

ATR verkoopt 4 toestellen aan 3 verschillende airlines

Avions de transport régional (ATR) heeft bekendgemaakt dat de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer vier vliegtuigen aan drie verschillende maatschappijen heeft verkocht.

Afrika
De eerste maatschappij komt uit Afrika. Air Botswana heeft twee ATR 72-600’s besteld. In het twee klassen-toestel is er ruimte voor 70 personen. Sinds 1996 is de Afrikaanse airline gebruiker van drie ATR 42-500’s. Deze toestellen, met een gemiddelde leeftijd van 21,7 jaar, worden door de ATR 72’s vervangen.

Bhutan
Drukair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Bhutan, heeft één ATR 42-600 bij de vliegtuigbouwer besteld. De maatschappij het het zuid-Aziatische land zal naar alle waarschijnlijkheid in juli volgend jaar het toestel in ontvangst kunnen nemen. Op dit moment heeft Drukair al één ATR 42 in dienst van 19,2 jaar oud.

Saint-Pierre
De laatste maatschappij is Air Saint-Pierre van de eilandengroep en Franse overzeese gemeenschap Saint-Pierre en Miquelon in Noord-Amerika. Zij hebben een intentieverklaring getekend dat ze een nieuwe ATR 42-600 aanschaffen. Sinds 1994 doen de airline en vliegtuigbouwer al zaken met elkaar. De ATR 42-600 zal de huidige ATR 42-500 vervangen die sinds 2009 in dienst is.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen