fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing neemt pas volgend jaar besluit over nieuwe 797’

Boeing beslist pas volgend jaar of de 797, het nieuwe middle-of-the-market airplane (NMA), er komt. Dat heeft ceo Dennis Muilenberg gezegd tegen de Financial Times, in aanloop naar de Farnborough Airshow.

Haast
Volgens de topman is de businesscase nog niet voldoende onderbouwd om een besluit te nemen. “We voelen geen haast om de knoop door te hakken. Ik wil erop anticiperen om volgend jaar de beslissing over de lancering te nemen.” Volgens Muilenberg heeft dit uitstel geen gevolgen voor een introductie in 2025, het jaar dat al langere tijd wordt genoemd.

Opvolger
De NMA moet het gat opvullen tussen de Boeing 737 MAX en de 787 Dreamliner. Het is de beoogde opvolger van de Boeing 757 en 767, die bij steeds meer maatschappijen op de nominatie staan om vervangen te worden. Met een capaciteit van 220-270 passagiers en een vliegbereik van ongeveer 8.000 kilometer wil Boeing het marktsegment bedienen.

Boeing maakte eerder bekend een markt te zien voor zo’n 5.000 vliegtuigen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button