fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

CFM verwacht meer dan duizend LEAP-motoren te verkopen

Vliegtuigmotorfabrikant CFM is ervan overtuigd dat de verkoopdoelstelling van 1.100 LEAP-motoren dit jaar wordt gehaald. Dat zeggen bestuurders van de fabrikant zaterdag tegen Reuters, in aanloop naar de Farnborough Airshow.

Achterstand
Toch ligt de fabrikant nu nog vier tot zes weken achter op schema. Eerder was de achterstand zeven weken, dus de inhaalslag wordt gemaakt stelt vicepresident-directeur Sebastien Imbourg.

Boeing
Door de achterstand ontstond ook vertraging op bij de Boeing-fabriek in Renton bij Seattle. Hier werden vliegtuigen geparkeerd zonder motoren. De LEAP-motoren worden onder meer gebruikt voor de Boeing 737 MAX en Airbus A320neo.

Airbus
Bij Airbus stonden meer dan 80 vliegtuigen te wachten op de aankomst van motoren, wat gedeeltelijk te wijten was aan vertraging bij concurrent Pratt & Whitney.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button