fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Turkish Airlines plant eerste routes Istanbul New Airport

Turkish Airlines heeft haar eerste routes aangekondigd vanaf de nieuwe luchthaven van Istanbul, die in het najaar wordt geopend. De hoofdstad Ankara, het Turkse deel van Cyprus en Azerbaijan worden de eerste bestemmingen, zo maakte topman Bilal Ekşi bekend in Turkse media.

Opening
Op 29 oktober vindt de opening plaats van Istanbul New Airport. Vorige maand vond de eerste landing plaats op de luchthaven. Toen landde er een Turks regeringsvliegtuig. Turkish Airlines wil met de grote capaciteit van het vliegveld verder uitbreiden.

Grootste
De luchthaven is na oplevering een van de grootsten ter wereld. Qua vloeroppervlak is de terminal volgens de Turkse transportminister Ahmet Arslan zelfs de grootste die er bestaat. In het project wordt zo’n 10 miljard dollar (8 miljard euro) geïnvesteerd. Jaarlijks zullen zo’n 90 miljoen passagiers de luchthaven passeren, al wordt er al gewerkt aan een verdere uitbreiding naar 200 miljoen passagiers per jaar.

Het huidige Istanbul Atatürk zal na de verhuizing worden gesloten voor commerciële luchtvaart.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button