fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Air France en KLM voegen Chinese joint ventures samen

Air France en KLM hebben hun al bestaande joint ventures met de Chinese airlines China Southern Airlines en Xiamen Airlines samengevoegd tot één samenwerkingsverband tussen de vier.

Air France-KLM
Dat heeft Air France-KLM bekendgemaakt. KLM werkt sinds 2006 al samen met China Southern, in 2015 sloot Xiamen zich daarbij aan. Air France heeft sinds 2010 een partnerschap met China Southern. De maatschappijen tekenden in Amsterdam voor de nieuwe samenwerking.

Verbindingen
“Door de netwerken van de vier maatschappijen op elkaar aan te sluiten, hebben de passagiers meer keuze in het aantal verbindingen tussen Europa (Parijs en Amsterdam) en China (Beijing, Chengdu, Guanzhou, Hangzhou en Xiamen”, aldus Air France-KLM in de aankondiging.

Passagiers
De samenvoeging van de samenwerkingsverbanden leidt volgens Air France-KLM tot ‘geoptimaliseerde’ transfer- en overstaptijden. De vier airlines vervoeren gezamenlijk circa 1,2 miljoen passagiers tussen Europa en China op de betreffende routes. Beijing wordt uitsluitend vanaf Schiphol bediend.

KLM
President-directeur Pieter Elbers van KLM is trots op de ‘nieuwe’ joint venture. “Omdat dit de Air France-KLM belangen in China verder verankert. De samenwerking biedt onze klanten een groot netwerk binnen China en Europa dat op elkaar is afgestemd.”

Onderhoud
De samenwerking van de vier maatschappijen gaat verder dan alleen de joint venture, waarin zij kosten en opbrengsten op de gezamelijke routes delen, zo werken ze ook samen op het gebied van afhandeling, catering en onderhoud. Air France-KLM doet het onderhoud van de Boeing 787-vloot van Xiamen Airlines. Volgens Air France-KLM wordt ook gesproken over hechtere partnerschappen op andere terreinen, zoals op het gebied van vracht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button