fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

De ins en outs van de Farnborough Airshow

De tweejaarlijkse airshow die in het Engelse Farnborough gehouden wordt, is vandaag begonnen. De show waar alle spelers van de luchtvaartindustrie samenkomen loopt van 16 juli tot en met 22 juli.

Beurs
De airshow in Farnborough wordt één keer per twee jaar gehouden. Het jaar na het evenement in Engeland wordt de airshow in Parijs georganiseerd. Tijdens het evenement sluiten luchtvaartmaatschappijen, vliegtuigbouwers en andere luchtvaart gerelateerde bedrijven veel deals, zo werd er in 2016 voor meer dan 106 miljard euro aan toezeggingen gedaan.

Tonen
Tijdens de Airshow is het gebruikelijk dat alle deelnemers de laatste en nieuwste vliegtuigen, snufjes en ontwikkelingen tonen. Zo staat Airbus er met de ‘nieuwe’ A220, HiFly met de eerste, en tevens eerste tweedehandse, A380 van de vloot en AirBaltic laat ook hun nieuwste aanwinst zien.

EasyJet
Ook easyJet presenteert haar eerste Airbus A321neo op de Farnborough Airshow. De prijsvechter heeft 30 A321neo’s besteld. Daarnaast staat ook een order uit voor 100 A320neo’s en een optie voor nog eens 100 toestellen. Up in the Sky zal woensdag aanwezig zijn op de inaugurale vlucht van de A321neo.

Aankondigingen 
Naast het tonen van de nieuwigheden worden er veel aankondigingen gedaan. Zo worden toekomstplannen onthuld qua productie, vlootuitbreiding en financiële prognoses voor de verschillende deelnemers. Uiteraard vallen onder de aankondigingen ook nieuwe orders.

Boeing
Zo heeft Boeing al aangekondigd dat in de aanloop naar de Farnborough Airshow, DHL Express een bestelling van veertien 777F’s bij de Amerikaanse vliegtuigfabrikant heeft geplaatst. De catalogusprijs van deze veertien vrachtvliegtuigen komt op 4 miljard euro te liggen.

Airbus
Ook Airbus en AirAsia zijn, volgens bronnen van Bloomberg, bijna rond met het sluiten van een deal ter waarde van 19,6 miljard euro. Begin deze maand werd al bekend dat de Europese vliegtuigbouwer hoopt de overeenkomst bekend te kunnen maken in de marge van de Farnborough Airshow.

Beurs
Op de beurs staan er 1500 deelnemers uit 52 verschillende landen, waarvan 71 procent van buiten het Verenigd Koninkrijk. Er komen 1451 journalisten naar het evenement dat plaatsvindt op een terrein van 70.000 vierkante meter.

Weekend
De Airshow is opgedeeld in twee delen. Maandag tot en met vrijdag is de show alleen toegankelijk voor zakelijke relaties en pers. Zaterdag en zondag is de show open voor het publiek. In totaal staan er dan 600 deelnemers op de beurs, zijn er 150 vliegtuigen te bewonderen en worden er in het weekend 80.000 bezoekers verwacht.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button