NL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol Airport

FNV Luchtvaart legt afhandelaar Menzies ultimatum op

FNV Luchtvaart heeft Menzies World Cargo, vrachtafhandelaar op Schiphol, een ultimatum opgelegd. Als zij niet aan de looneisen van de vakbond willen voldoen, zullen er werkonderbrekingen gepland worden, zo meldt FNV.

Loon
De cao-onderhandelingen zijn stukgelopen op de looneisen. Egon Groen, bestuurder bij FNV Luchtvaart zegt: “Menzies heeft tot woensdag 18 juli 13.00 uur de tijd om in te gaan op onze eisen, anders volgen er acties.” De FNV eist een loonsverhoging van 3,5% met een bodem van € 1.000,- bruto, inclusief inflatie-correctie, per contractjaar. Menzies biedt in totaal slechts 2 keer € 300,- euro bruto, voor een cao met een looptijd van 3,5 jaar.

Schiphol
Verder meldt FNV dat als Menzies niet ingaat op het ultimatum er zeker werkonderbrekingen zullen volgen. Wel laat de vakbond weten dat: “Vervoer van organen en urgente medische zendingen zullen met rust gelaten worden.” Volgens de vakbond breidt daarmee “de onrust op Schiphol zich verder uit”, aangezien de beveiligingsmedewerkers van G4S ook al acties voeren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close