AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

G7-landen willen opheldering Rusland over MH17

De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen willen opheldering van Rusland over het incident met vlucht MH17. Het toestel werd 17 juli 2014, dinsdag vier jaar geleden, neergehaald.

Oekraïne
Dat hebben de landen zondagavond in een gezamenlijke verklaring laten weten. Rusland moet ‘verantwoording afleggen’ over de rol die het land speelde bij het neerhalen van het toestel boven Oekraïne. Bij de ramp kwamen 298 mensen om het leven, waaronder 196 Nederlanders.

MH17
De verklaring van de minister van de G7-landen -de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, Italië en Canada- werd gegeven aan de vooravond van de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische leider Vladimir Putin. En aan de vooravond van de datum waarop MH17 neerstortte.

Incident
“We zijn verenigd in onze steun aan Australië en Nederland waarbij ze Rusland oproepen om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn rol in het incident en om volledig mee te werken met het proces om de waarheid vast te stellen en rechtvaardigheid te bereiken voor de slachtoffers van MH17 en hun nabestaanden”, zo staat in de verklaring.

JIT
In mei werd bekendgemaakt dat de Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines onomstotelijk is neergehaald door een Buk-raket van het Russische leger. Die bekendmaking volgde op het jarenlange onderzoek van het joint investigation team (JIT). Een dag later stelde de Nederlandse regering Rusland officieel aansprakelijk voor de ramp.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close