NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Polderbaan week dicht door vocht onder asfalt

De Polderbaan kan deze week niet gebruikt worden, doordat het asfalt en de fundering onder de taxibaan ernaar toe, vervangen moet worden. Dat komt doordat er vocht onder het asfalt is gekomen.

Wegdek
Dat laat een woordvoerster van de luchthaven desgevraagd weten aan Up in the Sky. Zij kon niet zeggen hoe vocht onder het wegdek kon komen, dat wordt nog onderzocht. “Onze prioriteit ligt op dit moment bij de herstelwerkzaamheden.”

Herstelwerkzaamheden
“Na inspectie is gebleken dat een deel van het asfalt en de fundering van de taxibaan vervangen dient te worden, waardoor de Polderbaan niet bereikbaar is”, aldus de zegsvrouw van de luchthaven. De Polderbaan was vanaf eind maart tot medio april al drie weken dicht voor ‘levensduur verlengend’ onderhoud. Naar verwachting duren de herstelwerkzaamheden van nu, een week.

Taxibaan
Tijdens die periode wordt het vliegverkeer afgehandeld via andere start- en landingsbanen, aldus de woordvoerster van Schiphol. Afgelopen vrijdag de 13e, werd bij de taxibaan voor de Polderbaan vocht onder het wegdek geconstateerd. “Wat schade aan het asfalt heeft veroorzaakt.”

Zomerperiode
In de drukke zomerperiode moeten de vliegtuigen nu via andere banen woorden afgehandeld. Schiphol: “Dat vindt plaats volgens de afspraken met de Omgevingsraad Schiphol op de banen die het meest preferent zijn als de Polderbaan niet beschikbaar is en passend bij het actuele verkeersaanbod en de weersomstandigheden.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button