NieuwsProfessionalVliegvelden

Belgische luchthavens breken records in juni

Afgelopen juni braken twee van de vier belangrijkste Belgische luchthavens een record. De andere twee noteerden ook een stijging in het aantal passagiers.

Brussel
Met 12 miljoen reizigers in de eerst zes maanden van dit jaar heeft Brussels Airport een record in handen. In totaal passeerden er 4,4 procent, oftewel een half miljoen meer passagiers, via het vliegveld. Het recordaantal passagiers is te danken aan de komst van nieuwe luchtvaartmaatschappijen. Zo voegden Cathay Pacific en Georgian Airways zich bij de maatschappij die van en naar de Brussels Airport vliegen.

Charleroi
Ook in Charleroi, op het Brussels South Charleroi Airport, werd een passagiersrecord verbroken. In juni reisden er 715.629 passagiers via de luchthaven, een stijging van 5 procent ten opzichte van dezelfde maand volgend jaar. Over het eerste halfjaar genomen steeg het aantal reizigers met 7 procent naar meer dan 3,8 miljoen passagiers.

Antwerpen
Hoewel er in juni in Antwerpen geen record werd verbroken, werd er wel een toename van 20 procent in passagiersaantallen genoteerd. Zo reisden er 30.873 reizigers in juni via Antwerpen Airport in vergelijking met 25.732 in diezelfde maand vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen steeg met 22,5 procent naar 4.426 bewegingen.

Oostende-Brugge
Ook op de luchthaven van Oostende-Brugge werden 8,7 procent meer passagiers verwelkomd. In totaal reisden er 41.387 reizigers via het vliegveld. Het aantal vliegbewegingen steeg met 3,3 procent naar 2.109 bewegingen.

Vracht
Het aantal ton vervoerde vracht zag nogal wat veranderingen. Zo werd er in Brussel 6,9 procent meer vracht vervoerd en steeg het aantal ton naar 368.055 ton. Voor Charleroi zijn er geen vrachtcijfers bekend gemaakt, maar in Antwerpen werd er 16,6 procent meer vracht vervoerd. In totaal 246 ton. Op de luchthaven van Oostende-Brugge lag dat aantal op 1.264 ton, een daling van 17,4 procent in vergelijking met juni 2017.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close