AirlinesNieuwsProfessional

Ierse Ryanair-piloten leggen voor tweede keer werk neer

De Ryanair-piloten die in Ierland gevestigd zijn, zullen vrijdag 20 juli voor de tweede keer het werk neerleggen. Hierdoor zullen zo’n 24 vluchten tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk niet doorgaan, zo meldt Ryanair.

Staking
Vrijdag 20 juli zal 25 procent van de 350 Ierse Ryanair-piloten staken voor betere arbeidsomstandigheden zoals een verlofregeling, promoties en verplaatsing van de piloten naar een andere basis. Volgens de Ierse prijsvechter zullen zo’n 4.000 passagiers hinder van de staking ondervinden.

Tweede
Het is voor de tweede keer dat de Ierse piloten van Ryanair in staking gaan. Op vrijdag 12 juli legden zij voor de eerste keer in de geschiedenis het werk neer. Van alle piloten staakte toen 27 procent, waardoor er 30 vluchten niet uitgevoerd werden tussen Ierland en het VK.

Europa
Niet alleen in Ierland wordt het werk neergelegd door de piloten van Ryanair, in de komende weken zijn er meer werkonderbrekingen aangekondigd. Zo staakt het cabinepersoneel van de low cost airline op 25 en 26 juli in België, Italië, Spanje en Portugal. In Duitsland gaan er ondertussen ook al stemmen onder de Ryanair-piloten op om begin augustus een werkonderbreking in te lassen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close